Bucureşti, 15 februarie 2011.
Situaţia economică din România a catalizat schimbări majore în legislaţia fiscală, care la rândul lor au avut un impact puternic asupra mediului de afaceri şi consumatorilor finali.
Impozitele indirecte, ca mecanism principal de generare de venituri pentru bugetul de stat, au avut poate cea mai spectaculoasă dinamică în ultimul an. În acest context, este important de amintit creşterea cotei standard de TVA de la 19% la 24% în doar câteva zile, obligaţiile suplimentare de înregistrare şi raportare, prelungirea restricţiilor privind deductibilitatea TVA la achiziţia de autovehicule şi combustibil şi limitările din domeniul produselor accizabile.
Ne aşteptăm ca această dinamică să se perpetueze şi în anul 2011, având în vedere recentele discuţii în curs la nivelul Comisiei Europene cu privire la simplificarea şi în acelaşi timp întărirea şi eficientizarea sistemului de TVA.
Chiar şi în aceste vremuri pline de provocări, consultanţii noştri fiscali, precum şi avocaţii specializaţi în consultanţă fiscală, îşi propun să vină în faţa dumneavoastră cu un mesaj optimist şi cu idei de succes care au permis gestionarea mai uşoară a efectelor dinamicii din domeniul impozitelor indirecte de către companiile din diverse industrii, cum ar fi: Retail şi produse de larg consum, Servicii Financiare, Farmaceutice, Energetice sau Industria producătoare de maşini.